ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα και συγκεκριμένα στο χόριο: μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία). Άρχισε να εφαρμόζεται από το Γάλλο Ιατρό Michel Pistorto 1952 και το 1987 αναγνωρίσθηκε επισήμως ως θεραπευτική μέθοδος από την Γαλλική ιατρική ακαδημία.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • Πρόσωπο/Λαιμό/Ντεκολτέ
 • Σώμα
 • Τριχωτό κεφαλής

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 • Βελόνες μεσοθεραπείας
 • Cosmopen
 • Συσκευές Roller

 

Α. ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ:

Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία, ΗΑ, Λιποδιαλυτικές ουσίες, Αμινοξέα, Αντιοξειδωτικές ουσίες

 

ΔΡΑΣΗ

Πρόσωπο/Λαιμο/Ντεκολτέ/Χέρια:

 • Βαθιά ενυδάτωση/ Αναζωογόνηση
 • Αντιγήρανση
 • Λάμψη
 • Σύσφιξη
 • Αντιμετώπιση δυσχρωμιών / υπερμελαγχρώσεων / ουλών ακμής

 

Σώμα :

 • Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
 • Λιπόλυση
 • Σύσφιξη
 • Αντιμετώπιση ραβδώσεων

 

 Τριχωτό κεφαλής :

 • Αναδόμηση τριχωτού/αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο διαρκεί ένα ραντεβού;

Αφού καθαριστεί η περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η θεραπεία, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για να εξασφαλιστεί η πλέον άνετη έγχυση για περίπου 30 λεπτά.

Ακολουθεί η εφαρμογή των ουσιών της μεσοθεραπείας με τη χρήση πολύ λεπτής ειδικής βελόνας ή της συσκευής dermapen, διάρκειας 15-30 λεπτών, ανάλογα με την περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή.

Τι υλικά χρησιμοποιούνται;

Ανάλογα με το πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση χρησιμοποιούνται συνδυασμοί των παραπάνω ουσιών ή έτοιμα κοκτέιλ μεσοθεραπείας.

Θα πρέπει να πάρω άδεια από την εργασία μου;

Φυσικά και όχι!

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μετά την έγχυση, μπορεί να αντιμετωπίσετε ελαφρά ερυθρότητα, πρήξιμο ή μελανιές στην περιοχή της ένεσης.
Η χρήση κρέμας άρνικας βοηθάει στην πιο γρήγορη αντιμετώπιση των εκχυμώσεων που πιθανών να εμφανιστούν.
Να είστε βέβαιοι ότι αυτές οι παρενέργειες δεν διαρκούν και μάλιστα μετά από τις πρώτες 12 ώρες μετά τη θεραπεία, μπορεί εύκολα να καλύπτονται με το συνηθισμένο μακιγιάζ σας.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή;

Καλό είναι να μην εφαρμόζετε make-up για 12 ώρες μετά την θεραπεία. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα, χωρίς άρωμα, αν έχετε ξηρό δέρμα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω πριν την θεραπεία;

Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης ή άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων μια-δυο μέρες πριν την θεραπεία (εκτός εάν έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων). Η αποφυγή αυτών των φαρμάκων θα μειώσει τον κίνδυνο για μώλωπες και αιμορραγία στο σημείο της έγχυσης.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και με τι επανάληψη;

Αποτελέσματα φαίνονται άμεσα μετά και από την πρώτη συνεδρία
Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά , ενώ ο αριθμός των εφαρμογών εξαρτάται από το είδος του προβλήματος.

Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-20 ημερών.
Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, μπορεί κανείς να κάνει θεραπεία συντήρησης, κάνοντας μία εφαρμογή το μήνα.

Με τι μπορεί να συνδυαστεί;

Πρόσωπο:

- Botox / Dysport

- FILLER Υαλουρονικού οξέος

- Μεσοθεραπεία με PRP ή με υαλουρονικό οξύ

- LPG Endermolift

- Ραδιοσυχνότητες: Accent Elite Pro

- Χημικά peeling / δερμοαπόξεση (eco-peel)


Σώμα
:

- Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας: LPG Lipomassage

- Σύσφιξη: ραδιοσυχνότητες: Accent Eite pro

- Τοπικό πάχος: Κρυολιπόλυση: Cryolipo II

- Αντιμετώπιση ραβδώσεων: Χημικά peeling / δερμοαπόξεση (eco-peel)

Β. ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΕ:

Υαλουρονικό Οξύ

Φυσικό συστατικό του σώματος μας (είναι ένα φυσικό σάκχαρο), πιο ειδικά είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη: στοιχείο της θεμέλιας ουσίας του δέρματος (χόριο).

Το νεανικό δέρμα ενυδατώνεται συνεχώς εσωτερικά, μέσω του υαλουρονικού οξέος.

Το δέρμα, με την πάροδο του χρόνου:

- Χάνει υαλουρονικό οξύ, με αποτέλεσμα παύει να έχει νεανική εμφάνιση. Αρχίζει να γίνεται ξηρό και μειώνεται ο όγκος του.

- Αρχίζει να εμφανίζει ρυτίδες και πτυχώσεις καθώς η βαρύτητα το τραβά προς τα κάτω, ενώ και άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης.

Το υαλουρονικό οξύ είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία για το γέμισμα των ρυτίδων στο πρόσωπο καθώς επίσης και για την ενυδάτωση/μεσοθεραπεία του προσώπου.

Πολλές ενυδατικές κρέμες περιέχουν υαλουρονικό οξύ, όμως μόνο τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως, είναι ικανά να αποκαταστήσουν το χαμένο υαλουρονικό βαθιά μέσα στο δέρμα.

 

ΔΡΑΣΗ

Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης που επαναφέρει την ομαλή και λεία εμφάνιση του δέρματος σας, που ο χρόνος και η έκθεση στα στοιχεία της φύσης την έχουν αφαιρέσει.

Πραγματοποιείται άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φθοράς που έχει υποστεί η επιδερμίδα σας από τον ήλιο, το κάπνισμα, τη γήρανση και τον τρόπο ζωής.

Η βαθιά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζεται πιο λείο και πιο σφιχτό στις περιοχές που είναι συχνά εκτεθειμένες στις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος και τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Το δέρμα εμφανίζει πιο νεανική όψη και λάμψη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ/ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο διαρκεί ένα ραντεβού;

Αφού καθαριστεί η περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η θεραπεία , εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για να εξασφαλιστεί η πλέον άνετη έγχυση για περίπου 30 λεπτά. Ακολουθεί η εφαρμογή της μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ με τη χρήση πολύ λεπτής ειδικής βελόνας, διάρκειας 15-30 λεπτών.

Θα πρέπει να πάρω άδεια από την εργασία μου;

Φυσικά και όχι!

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μετά την έγχυση, μπορεί να αντιμετωπίσετε ελαφρά ερυθρότητα, πρήξιμο ή μελανιές στην περιοχή της ένεσης. Να είστε βέβαιοι ότι αυτές οι παρενέργειες δεν διαρκούν και μάλιστα μετά από τις πρώτες 12 ώρες μετά τη θεραπεία, μπορεί εύκολα να καλύπτονται με το συνηθισμένο μακιγιάζ σας.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή;

Καλό είναι να μην εφαρμόζετε make-up για 12 ώρες μετά την θεραπεία. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα, χωρίς άρωμα, αν έχετε ξηρό δέρμα

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω πριν την θεραπεία;

Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης ή άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών  φαρμάκων μια-δυο μέρες πριν την θεραπεία (εκτός εάν έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων). Η αποφυγή αυτών των φαρμάκων θα μειώσει τον κίνδυνο για μώλωπες και αιμορραγία στο σημείο της έγχυσης.

Με τι μπορεί να συνδυαστεί η μεσοθεραπεία με το υαλουρονικό;

Με Botox/Dysport, FILLER υαλουρονικού, Μεσοθεραπεία με PRP ή βιταμίνες, LPG Endermolift, Ραδιοσυχνότητες: Accent Elite Pro.

Γ. ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ PRP

Platelet Rich Plasma Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία ή PRP γίνεται χρήση υλικού, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, που προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρείται το δέρμα υγιές προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος.

 

ΔΡΑΣΗ

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά περίπου 4 εβδομάδες μετά. Το δέρμα όμως συνεχίζει να βελτιώνεται στην όψη και στην υφή του για τους επόμενους μήνες.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ/ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γίνεται συλλογή μικρής ποσότητας αίματος (αιμοληψία) το οποίο υποβάλλεται σε μια ειδική επεξεργασία (φυγοκέντρηση). Το αίμα διαχωρίζεται και χρησιμοποιούμε το μέρος εκείνο στο οποίο περιέχονται τα αιμοπετάλια (platelet rich plasma:PRP).

Πόσο διαρκεί ένα ραντεβού;

Αφού καθαριστεί η περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η θεραπεία , εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν με την τεχνική της μεσοθεραπείας εφαρμόζεται, σε περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια, διάρκειας 15-30 λεπτών.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Σπάνιες και αφορούν τη περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις: το δέρμα μπορεί να εμφανίσει εκχυμώσεις ή ελαφρύ πρήξιμο,τα οποία όμως υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Με τι μπορεί να συνδυαστεί η μεσοθεραπεία με το PRP?

Με Botox/Dysport, Υαλουρονικό οξύ, Νήματα, LPG Endermolift, Ραδιοσυχνότητες: Accent RF, Χημικό peeling/δερμοαπόξεση.

 

Accessibility